Αποζημίωση οπτικών ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) που δημοσιεύθηκε για την αντιμετώπιση των διαθλαστικών παθήσεων των οφθαλμών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, χορηγείται αποζημίωση για μόνο ένα είδος οπτικού βοηθήματος.

Κάθε ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ δικαιούται :

Ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως (κρύσταλλα και σκελετό) κάθε 4 χρόνια ή ένα ζεύγος φακών επαφής κάθε 2 χρόνια. Σε παιδιά έως 12 ετών, καλύπτονται γυαλιά οράσεως με φακούς ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 χρόνια. Επίσης προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας γυαλιά για τους ασφαλισμένους άνω των 40 ετών, όχι όμως δύο ζευγάρια (για παράδειγμα, ένα μυωπίας και ένα πρεσβυωπίας). Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης για γυαλιά οράσεως (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας, πολυεστιακά και διπλοεστιακά) (κρύσταλλα και σκελετός) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100,00€ ανά τετραετία και για κάθε φακό επαφής τα 25,00€. Στην περίπτωση κερατόκωνου, το ποσό για κάθε φακό επαφής ανέρχεται στα 70,00€.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αποζημίωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο συμβεβλημένος οφθαλμίατρος του ΕΟΠΥΥ αφού εξετάσει τον ασφαλισμένο, συνταγογραφεί τα απαιτούμενα (βιβλιάριο υγείας, συνταγή γυαλιών και ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ). Προσοχή! Σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ (ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ), καταρχήν πρέπει να πληροφορηθούν τη λίστα των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών είτε στα γραφεία των πρώην ασφαλιστικών φορέων, είτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr ), αλλά και στις ιστοσελίδες των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ Ταμείων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr ), ΟΑΕΕ (www.oaee.gr ), ΟΠΑΔ (www.opad.gr) ΟΓΑ (www.oga.gr ) καθώς και στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (www.e-syntagografisi.gr ).

Ο ασθενής εντός 1 μήνα, από την ημερομηνία συνταγογράφησης των γυαλιών του απευθύνεται σε κατάστημα οπτικών όπου αγοράζει το οπτικό βοήθημα. Ο οπτικός δίνει στον ασφαλισμένο απόδειξη αγοράς και γνωμάτευση (βεβάιωση). Αφού συγκεντρωθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να τα καταθέσει στο αρμόδιο ταμείο του. Η καταβολή του ποσού δεν γίνεται άμεσα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο λογαριασμό τραπέζης που έχει δοθεί από τον ασφαλισμένο. Περισσότερες πληροφορίες για την αποζημίωση οπτικών θα βρείτε εδώ : https://www.gov.gr/…iose-optikon

Σχετικά με εμάς

Η έδρα μας βρίσκεται στην Πράγα (Τσεχίας) και δεν παρέχουμε βεβαίωση. Για την αποζημίωση θα πρέπει να προβείτε σε αίτηση για επιστροφή εξόδων διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς προηγούμενη έγκριση. Απο εμάς απλά χρειάζεστε την απόδειξη αγοράς, την οποία θα τη λάβετε μόλις αποσταλεί η παραγγελία σας. Συμπληρώνετε την αίτηση και μαζί με τη γνωμάτευση και την απόδειξη τα προσκομίζετε στο υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ, που σας εξυπηρετεί. Η διαδικασία δεν γίνεται online μέσω του gov. Οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών.

Σχόλια (2)

Έχετε ερωτήσεις;
Ανώνυμος

Καλησπέρα σας, ισχυει η αποζημιωση απο τον ΕΟΠΥΥ και για παιδικα γυαλια;;

Απάντηση info@alensa.gr

Καλησπέρα σας,

Βεβαίως! Αρκεί να υπάρχει διαθέσιμη έγκυρη γνωμάτευση απο τον ΕΟΠΥΥ.

Στη διάθεσή σας!

Ανώνυμος

Τελεια εξυπηρετηση και πολυ ευκολη η διαδικασια για τον ΕΟΠΥΥ, με απλα βηματα! Και φυσικα οι καλυτερες τιμες!!