Ξεκινώντας με τους φακούς επαφής-Παίρνοντας την συνταγή των φακών

Starting with contact lenses banner Starting with contact lenses banner

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε νέα γυαλιά ή φακούς επαφής, το πρώτο βήμα είναι μια οφθαλμολογική εξέταση από έναν οπτικό ή οφθαλμίατρο. Αυτός θα σας χορηγήσει την απαραίτητη συνταγή, είτε σκοπεύετε να αγοράσετε γυαλιά από αυτόν είτε από αλλού. Για τους φακούς επαφής, θα κάνετε επίσης μια προσαρμογή φακών επαφής, η οποία είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία. Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση του τι πρέπει να περιμένετε:


Εξέταση ματιών και μετρήσεις

Ένας οπτικός, οπτομέτρης ή οφθαλμίατρος πραγματοποιεί ενδελεχή εξέταση και λαμβάνει μετρήσεις των ματιών σας. Διαβάστε περισσότερα!

Συνταγή για γυαλιά ή φακούς

Μετά την εξέταση, ο οφθαλμίατρος θα σας δώσει μια συνταγή για διόρθωση γυαλιών, βάσει της οποίας μπορείτε να φτιάξετε γυαλιά σε οποιοδήποτε κατάστημα οπτικών. Διαβάστε περισσότερα!

Συστάσεις για φακούς επαφής

Λάβετε συστάσεις για τους καταλληλότερους φακούς επαφής με βάση τις διαστάσεις, το ιατρικό ιστορικό και τον τρόπο ζωής σας. Διαβάστε περισσότερα!

Τοποθέτηση φακού

Ο οπτικός τοποθετεί τους επιλεγμένους φακούς στα μάτια σας και αξιολογεί την εφαρμογή τους και το επίπεδο άνεσής σας. Θα σας καθοδηγήσει επίσης σχετικά με τις αρχές υγιεινής της χρήσης των φακών επαφής και θα σας διδάξει πώς να τους τοποθετείτε και να τους συντηρείτε.Διαβάστε περισσότερα!

Περίοδος σταθεροποίησης

Ενώ βρίσκεστε στο γραφείο του οπτικού, περιμένετε περίπου 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί ο φακός στο μάτι σας. Στη συνέχεια, ο οφθαλμίατρος θα αξιολογήσει την τοποθέτηση του φακού επαφής και θα συζητήσει μαζί σας την άνεσή του. Διαβάστε περισσότερα!

Δοκιμαστικοί φακοί και παραγγελία

Μπορείτε να ζητήσετε δοκιμαστικούς φακούς από τον οφθαλμίατρό σας για να τους δοκιμάσετε στο σπίτι. Μόλις λάβετε την ενημερωμένη συνταγή σας, είστε ελεύθεροι να παραγγείλετε γυαλιά ή φακούς από το κατάστημα της προτίμησής σας.Διαβάστε περισσότερα!

Τι να περιμένετε στην πρώτη σας οφθαλμολογική εξέταση;

Eye icon

Η πρώτη σας οφθαλμολογική εξέταση είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της οπτικής σας υγείας και την απόκτηση της σωστής συνταγής για γυαλιά ή φακούς επαφής.

Αυτή η ολοκληρωμένη αξιολόγηση αρχίζει συνήθως με ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιατρικό σας ιστορικό, συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού ιστορικού και πληροφοριών σχετικά με τυχόν χρόνιες παθήσεις που μπορεί να επηρεάζουν τα μάτια σας. Θα δώσετε επίσης το ιστορικό της υγείας των ματιών σας και τυχόν προηγούμενα αρχεία, εάν έχετε επισκεφθεί οφθαλμίατρο στο παρελθόν. Η ίδια η εξέταση περιλαμβάνει διάφορες δοκιμασίες, όπως η εξέταση οπτικής οξύτητας, για τον προσδιορισμό των αναγκών σας σε συνταγές.

Πρόσθετες εξετάσεις, όπως η εξέταση με σχισμοειδή λυχνία και η έμμεση οφθαλμοσκόπηση, επιτρέπουν στο γιατρό να αξιολογήσει την υγεία των εσωτερικών δομών των ματιών σας. Τέλος, η αξιολόγηση της πίεσης με τη χρήση της τονομετρίας κατά προσέγγιση ή της τονομετρίας μη επαφής μετρά την ενδοφθάλμια πίεση. Οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας των ματιών και την εξασφάλιση καθαρής και άνετης όρασης.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΓΥΑΛΙΑ;

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συνταγή για γυαλιά είναι διαφορετική από τη συνταγή για φακούς επαφής.

Απαιτούνται διαφορετικές μετρήσεις για να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή των φακών επαφής, επειδή κάθονται απευθείας στον βολβό του ματιού. Έτσι, αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε από γυαλιά σε φακούς επαφής, μια οφθαλμολογική εξέταση ή συζήτηση με τον οφθαλμίατρό σας είναι ένα υποχρεωτικό πρώτο βήμα, ακόμη και αν έχετε ήδη συνταγή για γυαλιά.

Οι φακοί επαφής προσφέρουν πολλά οφέλη για τον ενεργό τρόπο ζωής και είναι πλέον πιο άνετοι και οικονομικά αποδοτικοί από ποτέ. Τα άτομα που αθλούνται αγαπούν την ελευθερία και την ευελιξία που προσφέρουν οι φακοί επαφής. Ή, ίσως απλά προτιμάτε την εμφάνισή σας χωρίς ογκώδεις σκελετούς γυαλιών.

Ή, ίσως θέλετε να αποκτήσετε τόσο ένα ζευγάρι γυαλιά όσο και μερικούς φακούς επαφής για να αλλάζετε τα πράγματα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Διαβάστε περισσότερα για τη διαφορά μεταξύ φακών επαφής και γυαλιών εδώ.

Glasses icon

Γυαλιά Συνταγογράφηση

  O.D. O.S.
SPH -1.50 -1.75
CYL -1.50 -1.25
AXIS 90 90
ADD +2.00 +2.00
PD 63

Συνταγή φακών επαφής

  O.D. O.S.
BC 8.6 8.6
DIA 14.5 14.5
SPH -2.00 -2.00
CYL -2.25  
 
AXIS 60  
 

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ

Computer icon

Εργάζεστε στον υπολογιστή πολλές ώρες την ημέρα ή ταξιδεύετε συχνά;

Runner icon

Είστε φανατικός αθλητής ή περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους;

Make-up icon

Θα μπορούσε το μακιγιάζ σας να αποτελέσει πρόβλημα κατά την επαφή με τους φακούς επαφής;

Savings icon

Ανησυχείτε για το κόστος;

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν τον οπτικό σας να καθορίσει την καλύτερη επιλογή για εσάς. Ίσως το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι γυαλιά ή ίσως είστε καλός υποψήφιος για καθημερινούς φακούς μιας χρήσης, φακούς ανά δύο εβδομάδες ή μηνιαίους φακούς επαφής. Ή μπορεί να χρειάζεστε ειδικούς τορικούς φακούς για τη διόρθωση του αστιγματισμού ή ίσως ακόμη και πολυεστιακούς φακούς επαφής. Θα το μάθετε κατά τη διάρκεια αυτής της αξιολόγησης. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ ημερήσιων ή εβδομαδιαίων ή μηνιαίων φακών. Ή, μάθετε περισσότερα για τις διαφορετικές ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των φακών εδώ.

Κερδίζοντας την άνεση με τα Γυαλιά ή τους Φακούς Επαφής σας

Contact lenses and glasses icon

Το να νιώσετε άνετα με τα νέα σας γυαλιά είναι αρκετά απλό. Κάθε ζευγάρι γυαλιών που κατασκευάζεται σύμφωνα με τη συνταγή σας θα πρέπει να είναι σωστά κεντραρισμένο κατά τη διαδικασία παραγωγής. Φυσικά, θα πρέπει να συνηθίσετε να τα φοράτε για λίγο καιρό. Σε περίπτωση που τα γυαλιά σας εξακολουθούν να σας φαίνονται άβολα, ο οπτικός σας είναι συχνά σε θέση να τα προσαρμόσει λίγο, αλλάζοντας, για παράδειγμα, το σχήμα των άκρων των κροτάφων.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να συνηθίσετε τους φακούς επαφής, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, η όλη διαδικασία θα πρέπει να κυλήσει αρκετά ομαλά. Μετά την αρχική προσαρμογή και εφόσον νιώθετε άνετα με τους επιλεγμένους φακούς, ο οπτικός σας θα αξιολογήσει την εφαρμογή και θα πραγματοποιήσει ένα τεστ όρασης. Πιθανόν να εξασκηθείτε στην τοποθέτηση και αφαίρεση των φακών, ενώ θα είστε υπό το άγρυπνο μάτι του οφθαλμίατρου σας.

Τέλος, ο οφθαλμίατρός σας θα σας εξηγήσει τη διαδικασία για την εφαρμογή των φακών, θα σας προσφέρει δοκιμαστικούς φακούς και θα ορίσει ένα ραντεβού παρακολούθησης για να αξιολογήσει πώς τα πάτε με τους επιλεγμένους φακούς σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή των δύο εβδομάδων πριν από το ραντεβού σας, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τους φακούς σας στο σπίτι. Εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή προκύψουν απορίες, καλέστε τον οπτικό σας για συμβουλές.

Δοκιμαστικοί φακοί

Μόνο ο οπτικός σας είναι εξουσιοδοτημένος να παρέχει δοκιμαστικούς φακούς, καθώς απαιτείται κατάλληλη ιατρική φροντίδα και αξιολόγηση για την επιλογή των κατάλληλων φακών. Μπορεί να χρειαστούν μερικές επισκέψεις και μερικές δοκιμές για να καταλήξετε στην καταλληλότερη μάρκα και εφαρμογή για εσάς, αλλά μόλις συμφωνήσετε με τον οπτικό σας σε μια συγκεκριμένη μάρκα και ένα πρόγραμμα χρήσης, μπορείτε να παραγγείλετε τους ίδιους φακούς online από καταστήματα λιανικής πώλησης όπως η Alensa, χωρίς να προσκομίσετε αντίγραφο της συνταγής σας. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τον οπτικό σας για έλεγχο και ενημέρωση της συνταγής σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο!

Trial lenses image

Τι γίνεται με τους έγχρωμους φακούς;

Εάν ενδιαφέρεστε να φορέσετε έγχρωμους φακούς επαφής χωρίς ισχύ για αισθητικούς λόγους (π.χ. Απόκριες), είναι πάντα σκόπιμο να συμβουλευτείτε πρώτα τον οπτικό σας για μια προσαρμογή και σύσταση, ειδικά εάν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε ξαναφορέσει φακούς στο παρελθόν, έχετε ευαίσθητα μάτια ή υποφέρετε από ξηροφθαλμία.

Μια ενδελεχής οφθαλμολογική εξέταση είναι επίσης απαραίτητη όταν αποφασίζετε να φορέσετε έγχρωμους φακούς με ισχύ για διόρθωση της όρασης.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ CRAZY LENSES
Crazy lenses boxes