1. Πληροφορίες
  2. Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του δεξιού και αριστερού φακού επαφής; Τι φακοί να αγοράσω εάν έχω τα ίδια δίοπτρα στα δυο μάτια?

Απάντηση: Δεν υπάρχει διαφορά. Μπορείτε να αγοράσετε κουτί για φακούς, για να το χρησιμοποιείται και για τα δυο μάτια.

Το κουτί που περιέχει 6 τεμάχια φακούς συνιστάται από 6 ζευγάρια ή 6 τεμάχια?

Απάντηση: Το πακέτο περιέχει 6 φακούς – 3 ζευγάρια.

Τη σημαίνει το χαρακτηριστικό Καμπυλότητα (ΒC) και Διάμετρος (DIA)?

Η καμπυλότητα είναι η καμπυλότητα της πίσω επιφάνειας του φακού επαφής (βασική καμπυλότητα). Η Διάμετρος είναι πολύ σημαντική τιμή κατά την επιλογή της μάρκας φακών επαφής. Σε περίπτωση μη κανονικής επιλογής μπορείτε να προκαλέσετε αφόρητο ερέθισμα του επιθηλίου του κερατοειδούς, το οποίο να κάνει την χρησιμοποίηση αυτού του μοντέλου αδύνατο. Η άνεση των φακών επαφής προσδιορίζεται από μία σειρά παράγοντες. Το καλύτερο είναι να συμβουλευθείτε με ειδικό και με την δικιά του βοήθεια να επιλέξετε την κανονική μάρκα.

Άλλοι δυνατοί παράμετροι?

Κύλινδρος – για τορικές βλάβες, αυτή είναι συμπληρωματική διόρθωση στην περίπτωση υψηλότερων τιμών του αστιγματισμού.

Άξονας – για τορικές βλάβες μπορεί να έχει τιμές από 10 μέχρι 180 βαθμούς.

Προσθήκη – σταδιακή, διεστιακός και πολυεστιακός φακός.

Όλους τους παραμέτρους, απαραίτητους για την παραγγελία των φακών επαφής μπορείτε να τις βρείτε πάνω στο κουτί του προϊόντος.

Η παρατεταμένη χρησιμοποίηση φακών επαφής προκαλεί βλάβες στα μάτια ή όχι?


Απάντηση: Μέχρι τώρα ούτε μία έρευνα δεν έδειξε ότι η χρησιμοποίηση φακών επαφής να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία των ματιών.

Μπορώ να φορώ τους φακούς μου επαφής κάτω από το ντους ή στην πισίνα/ σάουνα?

Απάντηση: Η κάθε μία άμεση επαφή με το νερό μπορεί να προκαλέσει την αφαίρεση των φακών επαφής από τα μάτια σας. Το ξέπλυμα του κεφαλιού πρέπει να χρησιμοποιείται με κλειστά μάτια. Συνιστάται στην πισίνα να χρησιμοποιείτε γυαλιά κολύμβησης και να αποφύγετε οτιδήποτε επαφή των φακών με το νερό.

Κατά την διάρκεια πολλών ετών χρησιμοποιών διάλυμα Opti-Free Express, αλλά μου πρότειναν το Solocare Agua. Παρόλο αυτό αισθάνομαι αδιαθεσία στα μάτια, όταν βάζω τους φακούς επαφής. Τι είναι αυτό?

Απάντηση: Η ανεκτικότητα των οφθαλμών προς το διάλυμα είναι αυστηρά ατομική. Είναι δυνατόν ακριβώς για εσάς το Solocare Agua να μην είναι το πιο κατάλληλο απολυμαντικό. Ίσος μετά από μερικά χρόνια χρησιμοποίησης μίας μάρκας διαλύματος, να εκδηλώνεται κάποια αλλεργική αντίδραση. Εάν δεν έχετε τέτοια προβλήματα με το Opti-Free Express εμείς σας συνιστούμε να μείνετε στην ίδια μάρκα.

Τα πιο σχολιασμένα άρθρα

VISA Master Card DISCOVER PayPal DHL ELTA