Οι θεραπευτικοί μας φακοί οράσεως

Στις μέρες μας, όλοι επιθυμούμε το καλύτερο για την όρασή μας και αυτό σημαίνει ότι έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τα γυαλιά οράσεώς μας. Γι' αυτό το λόγο πολλοί φακοί γυαλιών οράσεως ενισχύονται με διάφορα θεραπευτικά φίλτρα. Τα φίλτρα αυτά χρησιμοποιούνται προκειμένου να βελτιώσουν την απόδοση, την ανθεκτικότητα και την άνεση των γυαλιών. Οι φακoί μας συνοδεύονται από ένα βασικό σετ εξελιγμένων θεραπειών, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον χρήματα . Το σετ περιλαμβάνεται τόσο στους μονοεστιακούς όσο και στους πολυεστιακούς φακούς. Μάθετε περισσότερα για τους προοδευτικούς φακούς γυαλιών. Επιπλέον, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να προσθέσετε επιπλέον ιδιότητες στους φακούς της επιλογής σας. Τώρα, πιθανόν να αναρωτιέστε, σε τι με οφελούν όλα αυτά τα διαφορετικά φίλτρα; Ας ρίξουμε μια ματιά:

Οι βασικές μας θεραπείες για φακούς οράσεως

Οι ακόλουθες θεραπείες περιλαμβάνονται πάντα από τους έμπειρους οπτικούς μας, όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι γυαλιά από την Alensa. Επομένως, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα γυαλιά που φοράτε διαθέτουν υπερσύγχρονους φακούς, ικανούς να προσφέρουν καθαρή και διαυγή όραση.

1. UV φίλτρο

Φίλτρο ενάντια στις επιβλαβείς ακτίνες UV

2. Αντι-ανακλαστική επίστρωση

Αν και οι φακοί γυαλιών οράσεως είναι διάφανοι, αντανακλούν φυσικά το φως του ήλιου, όπως κάθε γυάλινη επιφάνεια, τόσο από την εξωτερική όσο και από την εσωτερική επιφάνειά τους. Η αντι-ανακλαστική επίστρωση προστατεύει τα μάτια σας από το ανακλόμενο φως, το οποίο βλάπτει την όρασή σας. Επιπλέον, καθιστά τα μάτια σας ορατά στην όψη, εξαλείφοντας τις αντανακλάσεις στην μπροστινή επιφάνεια των φακών. Τέλος, εξουδετερώνει την αντιλιά και την ανάκλαση που συχνά δημιουργείται στην εσωτερική επιφάνεια των φακών. Αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, ιδίως αν φοράτε τα γυαλιά σας στην οδήγηση τη νύχτα. Επειδή οι αντανακλάσεις προκαλούν ενοχλήσεις και συχνά θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του χρήστη των γυαλιών, πάντοτε συστήνεται η αντι-ανακλαστική επίστρωση. Ευτυχώς, με εμάς είστε καλυμμένοι!

Γυαλιά με αντι-ανακλαστική επίστρωση

3. Έξτρα ανθεκτική επίστρωση

Όλοι οι χρήστες γυαλιών γνωρίζουν ότι τα γυαλιά μας πάντα ταλαιπωρούνται όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε! Πάντα υπάρχει η πιθανότητα φθοράς από πέσιμο, χτύπημα ή από ελλιπή καθαριότητα. Δυστυχώς, κανένας φακός οράσεως δεν είναι ανθεκτικός στις γρατζουνιές από μόνος του. Ωστόσο, προσθέτοντας μία ενισχυμένη, ανθεκτική στη φθορά, επίστρωση, οι φακοί καθίστανται πολύ περισσότερο ανθεκτικοί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την φθορά των φακών σας, πράγμα που είναι πολύ χρήσιμο για τα μικρά παιδιά.

Γυαλιά με έξτρα ανθεκτική επίστρωση

4. Αυτοκαθαριζόμενη επίστρωση

Συνήθως φοράμε τα γυαλιά μας σε καθημερινή βάση, κι έτσι εκτίθενται συνεχώς σε βρωμιά, σωματίδια και σκόνη, καθιστώντας πιο δύσκολη την όραση. Εξαιτίας αυτού, συχνά χρησιμοποιούμε ειδικά σπρέι, μαντηλάκια ή υφάσματα για να τα καθαρίσουμε. Παρόλα αυτά όμως δεν είναι πάντα εύκολο να καθαρίσουμε τέλεια τους φακούς. Μια αυτοκαθαριζόμενη θεραπεία αποτρέπει την προσκόλληση ρύπων και σκόνης στους φακούς, καθιστώντας τον καθαρισμό τους πολύ πιο εύκολο . Αυτός ο τύπος θεραπείας θα κρατήσει τα γυαλιά σας καθαρότερα για περισσότερο. Μια κοινή παρεξήγηση είναι ότι οι φακοί με αυτοκαθαριζόμενο επίστρωμα δεν απαιτούν συντήρηση, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι απαιτείται πολύ λιγότερη προσπάθεια και χρόνος για τη διατήρηση καθαρών φακών καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας χάρη σε αυτήν την επίστρωση

Γυαλιά με αυτοκαθαριζόμενη επίστρωση

5. Αδιάβροχη επίστρωση

Η σκόνη και η ρύποι δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στα γυαλιά μας, αλλά και το νερό. Η βροχή και οι σταγόνες νερού γενικότερα, μπορεί να λεκιάσουν τους φακούς σας και να θολώσουν το οπτικό σας πεδίο. Όσοι φορούν γυαλιά έχουν σίγουρα μία παρόμοια εμπειρία: βρισκόσασταν έξω στο κρύο ή στη βροχή και μπαίνοντας σε κάποιο κλειστό χώρο χρειάστηκε να σκουπίσετε τις σταγόνες ή την υγρασία από την επιφάνεια των φακών σας. Και το πρόβλημα με το νερό δεν προέρχεται πάντα από εξωτερικούς παράγοντες. Ο ιδρώτας μπορεί επίσης να συσσωρευθεί εύκολα στην επιφάνεια των φακών. Η αδιάβροχη επίστρωση μπορεί να απομακρύνει το νερό και την υγρασία από την επιφάνεια των φακών. Αυτό πραγματοποιείται με την ειδική τεχνολογία, η οποία αποδυναμώνει τους δεσμούς μεταξύ της επιφάνειας των φακών και των σταγόνων νερού. Με αυτόν τον τρόπο οι φακοί σας δεν θολώνουν ή λεκιάζουν όταν έρχονται σε επαφή με την υγρασία. Επιπλέον, η αδιάβροχη επίστρωση είναι αντιστατική, και έχει την ικανότητα να απωθεί τα σωματίδια της σκόνης. Με άλλα λόγια, σε συνδυασμό με την αυτοκαθαριζόμενη επίστρωση, η αδιάβροχη επίστρωση διατηρεί τους φακούς σας καθαρούς και διαυγείς.

Γυαλιά με Αδιάβροχη επίστρωση

Περισσότερα χαρακτηριστικά για γυαλιά

Όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι γυαλιά από εμάς, μπορείτε να επιλέξετε επιπλέον ιδιότητες για να ενισχύσετε ή να κάνετε κάποια αλλαγή στους φακούς σας. Δείτε τι προσφέρουμε:

1. Φίλτρο φραγής μπλε φωτός

Τα φίλτρα αυτά μπλοκάρουν το μπλε φως που εκπέμπεται από ηλεκτρικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και οθόνες υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται την κούραση των ματιών, αυξάνεται η παραγωγικότητα και βελτιώνονται οι συνήθειες του ύπνου.

Μάθετε περισσότερα για τα γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως
Γυαλιά με φίλτρο φραγής μπλε φωτός

2. Φακοί αυτοχρωματισμού

Οι φακοί αυτοχρωματισμού, γνωστοί και ως φακοί μεταβαλλόμενου χρώματος ή αυτοχρωματιζόμενοι, έχουν την ικανότητα να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Παραμένουν διάφανοι όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο και σκουραίνουν όταν εκτίθεστε σε ανκτίνες UV. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν τα μάτια σας όταν χρειάζεται.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους φακούς αυτοχρωματισμού
Γυαλιά με φακούς αυτοχρωματισμού

3. Γυαλιά ηλίου με συνταγή

Αυτό θα μετατρέψει τους συνταγογραφούμενους φακούς σας σε κατάλληλα γυαλιά ηλίου, προκειμένου να προστατεύσετε τα μάτια σας από τις υπεριώδεις ακτίνες και το έντονο φως. Προσφέρουμε διάφορα επίπεδα μόνιμης βαφής σε διάφορα χρώματα. Μια ένταση χρωματισμού 85% παρέχει ένα αποτέλεσμα ισοδύναμο με τα κανονικά γυαλιά ηλίου. Και δεν σταματά εκεί! Εάν το επιλέξετε, μπορείτε να προσθέσετε επίσης πόλωση ή/και επίστρωση καθρέφτη στους φακούς των συνταγογραφούμενων γυαλιών ηλίου μας.

Μάθετε περισσότερα για τα γυαλιά ηλίου με συνταγή
Γυαλιά ηλίου με συνταγή

Ο διαθλαστικός δείκτης

Σας προσφέρουμε δυνατότητα επιλογής μεταξύ φακών με διαθλαστικό δείκτη 1,5 – 1,6 – 1,67 και 1,74. Ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των διάφορων διαθλαστικών δεικτών. Στην πραγματικότα, τα διάφορα υλικά κατασκευής διαθέτουν διαφορετικό διαθλαστικό δείκτη. Ο διαθλαστικός δείκτης αφορά στο πώς οι φακοί διαθλούν (λυγίζουν) το φως, πράγμα που εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ταξιδεύει το φως μέσα από το υλικό. Όσο αυξάνεται ο αριθμός τόσο πιο αργά ταξιδεύει το φως, και το φως που κινείται αργά διαθλάται περισσότερο.

Διαθλαστικός δείκτης για γυαλιά