Πώς να καθαρίσετε τους φακούς επαφής σωστά.

Το διάλυμα φακών επαφής είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της φθοράς των φακών επαφής. Βοηθά τους φακούς να παραμένουν υγροί και άνετοι και απομακρύνει τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς.

Τι πρέπει να αποφύγετε και πώς να χρησιμοποιείτε το διάλυμα

  • Μην αγγίζετε την ανοικτή άκρη του δοχείου σε οποιαδήποτε επιφάνεια (αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση).
  • Για τον ίδιο λόγο, κλείνετε πάντα καλά τη φιάλη.
  • Χρησιμοποιείστε το διάλυμα εντός της προκαθορισμένης χρονικής περιόδου μετά το άνοιγμα.
  • Ξεπλύνετε τη θήκη με διάλυμα απολύμανσης και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Μην χρησιμοποιείτε ξανά το διάλυμα φακών επαφής!
  • Μην μεταφέρετε διαλύματα φακών επαφής σε μικρότερα δοχεία ταξιδιού (λόγω του κινδύνου μόλυνσης).
  • Μην χρησιμοποιήσετε κανένα διάλυμα φακών επαφής που έχει ξεπεράσει την προκαθορισμένη ημερομηνία, μην αγνοείτε την ημερομηνία, και μην εκθέτετε το διάλυμα σε ακραίες θερμοκρασίες, λόγω του ότι η απολυμαντική του ικανότητα μειώνεται.
  • Μην αποθηκεύετε ημερήσιους φακούς σε υγρό για μελλοντική χρήση.

Κύριοι τύποι διαλυμάτων φακών επαφής

1) Τα συστήματα φροντίδας φακών με βάση το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Τα διαλύματα αυτά περιέχουν συνήθως 3 τις εκατό υπεροξειδίου του υδρογόνου. Η δράση τους ενεργοποιείται είτε από ένα δισκίο ή με ένα δίσκο στον πυθμένα της θήκης του φακού. Ο καθαρισμός που βασίζεται στο υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αναμφισβήτητα ο πιο αποτελεσματικός και υγιεινός τρόπος καθαρισμού φακών επαφής. Είναι ακόμα αποτελεσματικός ενάντια στις αμοιβάδες.

2) Τα συστήματα φροντίδας φακών επαφής Χημικά

Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει όλα τα μη-υπεροξειδία διαλύματα που διατίθενται στην αγορά (βλέπε παράγραφο διαλύματα φακών επαφής). Μερικά έχουν μια ένδειξη "NO RUB". Θα θέλαμε να εκφράσουμε μια διαφωνία σε σχέση με την απολύμανση των φακών επαφής χωρίς τρίψιμο. Σε μια προσπάθεια να καταστεί η φροντίδα φακών επαφής όσο το δυνατόν πιο ελκυστική, πολλοί κατασκευαστές άρχισαν να συστήνουν αυτή τη μέθοδο καθαρισμού. Ωστόσο, σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο (τον καθαρισμό και την αφαίρεση των λιπωμάτων), τα αποτελέσματα της απολύμανσης είναι χειρότερα χωρίς τρίψιμο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να αφαιρέσετε το φακό, να βάλετε μερικές σταγόνες διαλύματος πάνω του και στη συνέχεια να τον τρίψετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας (αντίχειρα και το δείκτη) ή να τον βάλετε στην παλάμη σας και να τον τρίψτε με την άκρη του δακτύλου σας από τη μία πλευρά στην άλλη χρησιμοποιώντας κυκλική κίνηση.

Σχόλια (2)

Έχετε ερωτήσεις;
Ανώνυμος

Σε περίπτωση που ο φακός πέσει στον νιπτήρα ή στον πάγκο του νιπτήρα τι κάνουμε;

Απάντηση info@alensa.gr

Αγαπητέ πελάτη. Καλό θα είναι όταν πρόκειται για χρήση φακών επαφής, να τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής από τη στιγμή του καθαρισμού, μέχρι και τι στιγμή της τοποθέτησης στα μάτια σας. Το αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το συγκεκριμένο φακό, εξαρτάται φυσικά και από το χρονικό διάστημα που έμεινε ο φακός στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να μην χρησιμοποιήσετε ξανά το συγκεκριμένο φακό ή σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε χρήση αυτού, να τον έχετε πρώτα καθαρίσει και απολυμάνει (καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας) σε ειδικό διάλυμα καθαρισμού φακών επαφής. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Είμαστε στη διάθεσή σας.

Ανώνυμος

Τι εννοείται μην ξανά χρησιμοποιούμε το διάλειμμα φακών επαφής;;

Απάντηση info@alensa.gr

Αγαπητέ πελάτη,

Το διάλυμα περιέχει σκόνη και βακτήρια από το βρώμικο φακό. Θα πρέπει να αλλάζουμε το διάλυμα κάθε φορά που τοποθετούμε τους φακούς στη θήκη. Εάν θέλουμε να αποφύγουμε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να χρησιμοποιούμε φακούς μίας χρήσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας!