Μάθετε περισσότερα για τα γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως

Φίλτρο αποκλεισμού μπλέ φωτός

Το μπλε φως ανέκαθεν αποτελούσε μέρος της ζωής μας. Ανήκει στο φυσικό φάσμα του φωτός, και μας κρατά σε εγρήγορση, γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία και ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας. Το μπλε φως από μόνο του δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς αποτελεί μέρος των αλλαγών που έχει επιφέρει η σύγχρονη ζωή: οθόνες και τεχνολογία. Καθημερινά χρησιμοποιούμε ψηφιακές συσκευές - κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές ή / και tablet - οι οποίες εκπέμπουν μεγάλη ποσότητα μπλε φωτός, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η συνεχής παρακολούθηση της οθόνης, τείνει να κουράζει και να ερεθίζει τα μάτια μας. Αυτό χαρακτηρίζεται ως "ψηφιακή καταπόνηση των ματιών". Δεν είναι λίγες οι φορές που στο τέλος της ημέρας, παρατηρήσαμε τα μάτια μας όχι μόνο να είναι ξηρά και κόκκινα, αλλά ακολούθησε και ελαφρύς πονοκέφαλος, με έντονες διαταραχές του ύπνου.

Σε αυτήν την περίπτωση το φίλτρο που μπλοκάρει το μπλε φως κρίνεται απαραίτητο, καθώς απορροφά μέρος του μπλε φωτός από τις οθόνες, ανακουφίζοντας μέρος της καταπόνησης που προκαλείται στα μάτια σας. Με την κάθε σας αγορά, σας προτείνουμε την επιλογή να προσθέσετε το φίλτρο αποκλεισμού μπλε φωτός στους φακούς των γυαλιών σας .Τα φίλτρα μας για τη φραγή του μπλε φωτός στα γυαλιά οράσεως απορροφούν έως και 20% του συνόλου του μπλε φωτός. Αυτό το καινοτόμο φίλτρο δεν αφορά μόνο φακούς για γυαλιά οράσεως! Θα βρείτε επίσης σε φακούς επαφής το φίλτρο που εμποδίζει το επιβλαβές μπλε φως. (Τα προϊόντα με φίλτρο φραγής μπλε φωτός είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους.) Ας ρίξουμε όμως μια βαθύτερη ματιά στα πλεονεκτήματα ενός φίλτρου φραγής μπλε φωτός:

Ποια πραγματικά όμως είναι τα οφέλη του φίλτρου που μπλοκάρει το μπλε φως;

Τα γυαλιά που εμποδίζουν το μπλε φως σίγουρα προσφέρουν καλύτερες οπτικές ιδιότητες, την ώρα που κοιτάζετε μια οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα:

 • Θα παραμείνει η οπτική σας οξύτητα.
 • Το φίλτρο θα εξαλείψει την αντηλιά και τις ελαφριές αντανακλάσεις φωτός.
 • Κάθε ένας από τους φακούς των γυαλιών μας διαθέτει επίσης ένα τυπικό σύνολο προηγμένων θεραπειών χωρίς επιπλέον κόστος: φίλτρο UV, σκλήρυνση, αντιανακλαστική επίστρωση,αυτ­οκαθαριζόμενη επίστρωση και υδρόφοβη επίστρωση.

Το λιγότερο έντονο μπλε φως θα δημιουργήσει θετική επίδραση στο σώμα σας:

 • Το να φοράτε γυαλιά που εμποδίζουν το μπλε φως, ενώ εκτίθεστε κοιτάζοντας την οθόνη σε παρατεταμένο χρόνο, θα βοηθήσει τα μάτια σας να χαλαρώσουν, επιτρέποντάς σας να αισθάνσθε περισσότερη ενέργεια και λιγότερο ερεθισμό.
 • Τα γυαλιά που εμποδίζουν το μπλε φως μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του κύκλου του ύπνου σας, αφού το μπλε φως εμποδίζει το σώμα σας να παράγει μελατονίνη, η οποία συνήθως σας βοηθά να κοιμηθείτε.
 • Με λιγότερο μπλε φως μπορείτε να βοηθήσετε τα μάτια σας να διατηρήσουν καλύτερα την εστίαση μετά από πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη.

Ποιος θα έπρεπε να προμηθευτεί γυαλιά ή φακούς που μπλοκάρουν το μπλε φως;

Στις μέρες μας, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση γυαλιών ή φακών που εμποδίζουν την έκθεση στο μπλε φως, ειδικά εκείνοι που περνούν πολλές ώρες στους υπολογιστές ή τα τηλέφωνά τους.Εάν είστε υπάλληλος γραφείου, φοιτητής, αθλητής ή απλά κάτοικος της σύγχρονης κοινωνίας του 21ου αιώνα, πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε όλους τους τύπους συσκευών σε μεγάλο ποσοστό και σίγουρα θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από τα βοηθήματα όρασης που εμποδίζουν το μπλε φως.

Τι άλλο θα πρέπει να κάνετε;

Εάν το μπλε φως αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για εσάς και αντιμετωπίζετε συχνά πονοκεφάλους ή κόκκινα και ερεθισμένα μάτια, προτείνουμε επίσης τα εξής:

 • Κάντε συχνά διαλείμματα στρέφοντας το βλέμμα σας αλλού εκτός οθόνης*.
 • Μην κάθεστε πολύ κοντά στην οθόνη σας.
 • Χρησιμοποιήστε για την οθόνη σας κάποιο ειδικό ματ φίλτρο εξάλειψης της λάμψης.
 • Προσπαθήστε να μειώσετε το χρόνο που περνάτε μπροστά στη οθόνη σας, πριν πάτε για ύπνο.
 • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό φως στο χώρο στον οποίο εργάζεστε.
 • Ανακουφίστε τα μάτια σας με Οφθαλμικές σταγόνες και Σπρέι.

*Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον κανόνα 20-6(20)-20: κάθε 20 λεπτά, απομακρύνετε το βλέμμα σας από την οθόνη και εστιάστε το σε κάποιο αντικείμενο που απέχει περίπου 6 μέτρα (20 πόδια), για 20 δευτερόλεπτα.