Προοδευτικά γυαλιά: τι είναι και πώς σας ωφελούν;

Όταν αγοράζετε γυαλιά από την Alensa, μπορείτε να επιλέξετε μια καινοτόμο νέα μορφή πολυεστιακών φακών -τους προοδευτικούς φακούς γυαλιών - για τους αγαπημένους σας σκελετούς. Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με τους παλαιότερους διφασικούς ή τριφασικούς φακούς, αλλά οι προοδευτικοί μεταφέρουν την ιδέα σε μια πιο προηγμένη διάσταση. Οι προοδευτικοί φακοί καταφέρνουν να συνδυάζουν άψογα τρεις οπτικές ζώνες σε έναν φακό γυαλιών, παρέχοντας διόρθωση της όρασης για κοντινή, μεσαία και πολύ μακρινή απόσταση. Οι προοδευτικοί πολυεστιακοί φακοί ουσιαστικά απομακρύνουν τις ορατές σκληρές γραμμές που χαρακτηρίζουν τους διφασικούς και τριφασικούς. Δεν είναι λάθος να τους αποκαλούμε «αναβαθμισμένους τριφασικούς»,καθώς παρέχουν μια πιο κομψή λύση όλα-σε-ένα με αόρατες μεταβάσεις, για όσους χρειάζονται πολυεστιακή διόρθωση .

Γυναίκα με γυαλιά προοδευτικών φακών

Πώς μοιάζει ένας προοδευτικός φακός;

Ο φακός έχει σχεδιαστεί ασύμμετρα ώστε να προσαρμόζεται στον τρόπο λειτουργίας των ματιών. Κάθε ζώνη μεταβαίνει σταδιακά στην επόμενη χωρίς διακοπή.

 • Το πάνω μισό του φακού χρησιμοποιείται για να βλέπετε σε μεγάλη απόσταση, π.χ. το γύρω τοπίο ή τον δρόμο.
 • Η μεσαία περιοχή βοηθά να δείτε τα πράγματα σε ενδιάμεση απόσταση, π.χ. έναν υπολογιστή ή το ταμπλό του αυτοκινήτου.
 • Το κάτω μέρος έχει σχεδιαστεί για να βλέπετε κοντά, π.χ. ένα βιβλίο ή smartphone.
 • Οι περιοχές στο πλάι είναι πάντα ελαφρώς θολές ή παραμορφωμένες λόγω του τρόπου κατασκευής των προοδευτικών φακών για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους. Αυτό ονομάζεται περιφερειακή παραμόρφωση.
Ζώνες προοδευτικών φακών

Ποιος τους χρειάζεται;

Οι προοδευτικοί φακοί χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση μιας πάθησης της όρασης που ονομάζεται πρεσβυωπία. Αυτή η κατάσταση συνδέεται συνήθως με την ηλικία, όπου δυσκολεύετε κανείς να βλέπει τα πράγματα από κοντά, πάνω από οποιαδήποτε άλλα διαθλαστικά λάθη που μπορεί να έχει ο ασθενής (μυωπία κ.λπ.). Απαιτεί επομένως γυαλιά ή φακούς που έχουν επιπρόσθετη διόρθωση, επιτρέποντας στον χρήστη να βλέπει και πάλι καθαρά σε όλες τις αποστάσεις.θα εμφανίζεται συχνά αυτή η τιμή που περιγράφεται ως ΠΡΟΣΘΗΚΗ στη συνταγή των ματιών σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα προοδευτικά γυαλιά παρέχουν μια αναβάθμιση σε διφασικούς. Οι τριφασικοί, παρέχουν μια διόρθωση για κοντινή, μεσαία και πολύ μακρινή απόσταση , ενώ οι διφασικοί δεν περιλαμβάνουν το πεδίο μεσαίας απόστασης. Έτσι, αυτός ο τύπος φακών προορίζεται για χρήστες που,για παράδειγμα, χρειάζονται έναν φακό για να διαβάσουν ένα βιβλίο, να δουν την οθόνη του υπολογιστή και να δουν τι είναι μακριά από απόσταση.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΓΥΑΛΙΑ

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προοδευτικών φακών;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την αλλαγή σε προοδευτικά πολυεστιακά γυαλιά:

 • Είστε έτοιμοι με ένα μόνο ζευγάρι γυαλιών που είναι σε θέση να παρέχει ακριβή διόρθωση της όρασης σε όλες τις αποστάσεις.
 • Δεν υπάρχουν σκληρές, ορατές γραμμές που χωρίζουν τις οπτικές ζώνες, πράγμα που σημαίνει ότι τα γυαλιά σας θα φαίνονται πιο νεανικά και μοντέρνα.
 • Επειδή οι ζώνες μεταβαίνουν σταδιακά μεταξύ τους, δε θα παρατηρείτε πλέον "άλματα εικόνας" (όπου μια εικόνα αλλάζει απότομα σχήμα / θέση όταν προβάλλεται από διαφορετική οπτική ζώνη).
 • Οι προοδευτικοί σας φακοί θα λάβουν ένα καταπληκτικό σύνολο βασικών βελτιώσεων φακών στο κατάστημά μας.
 • Μπορείτε να αναβαθμίσετε τους φακούς σας ακόμη περισσότερο με ένα φίλτρο αποκλεισμού μπλε φωτός, λειτουργία αυτοχρωματισμού ή να τους μετατρέψετε σε φακούς γυαλιών ηλίου με μόνιμη απόχρωση.
 • Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές κατηγορίες προοδευτικών φακών, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τι πρέπει να θυμάστε σχετικά με τους προοδευτικούς φακούς

Εαν επιλέξετε να φοράτε γυαλιά με προοδευτικούς φακούς, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Η εκμάθηση του τρόπου εναλλαγής μεταξύ οπτικών ζωνών συμβαίνει φυσικά, αλλά χρειάζεται αρκετός χρόνος για να προσαρμοστεί ο εγκέφαλός σας. Μπορεί να τα βρείτε λίγο άβολα στην αρχή, αλλά όσο περνάει ο χρόνος, θα τα βρείτε πολύ πιο άνετα από τα διφασικά. Ωστόσο, ένας πολύ μικρός αριθμός ατόμων δεν προσαρμόζεται ποτέ πλήρως στη χρήση αυτού του τύπου φακού.
 • Οι περιφερειακές παραμορφώσεις είναι αναπόφευκτες για κάθε τύπο προοδευτικού φακού. Το μάτι και ο εγκέφαλός σας συνήθως προσαρμόζονται σε αυτό το πηγάδι και μαθαίνετε να βλέπετε αποτελεσματικά κάθε ζώνη χωρίς να ενοχλείστε από τυχόν παραμορφώσεις στην περιφέρεια σας.
 • Οι προοδευτικοί φακοί έχουν μια ελαφρώς υψηλότερη τιμή, αλλά προσφέρουν σίγουρα πολλά οφέλη σε αντάλλαγμα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τύπων προοδευτικών φακών μας;

Οι πιο βασικοί φακοί "Classic" παρέχουν όλες τις βασικές ανάγκες για όσους αναζητούν έναν καλό, σταθερό προοδευτικό φακό. Η επιλογή ενός πιο προηγμένου φακού, ωστόσο, αυξάνει την άνεση και την ποιότητα του φακού. Πιο προηγμένες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για να συρρικνωθούν οι περιφερειακές παραμορφώσεις και να διευρυνθούν οι οπτικές ζώνες για ενδιάμεση και κοντινή απόσταση. Έτσι, η επιλογή για το αν είστε εντάξει με ένα βασικό φακό ή χρειάζεστε πιο προηγμένο είναι δική σας.