0 €

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι

Εμφάνιση καλαθιού

Πώς να διαβάσετε μια συνταγή φακών επαφής

Ψωνίζετε φακούς επαφης online; Τέλεια! Είστε έτοιμοι να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Πρώτον, πρέπει να ξέρετε ποιοι φακοί είναι κατάλληλοι για εσάς και πώς να διαβάσετε τη συνταγή από τον οφθαλμίατρό σας. Καθώς ξεκινάτε με φακούς επαφής και αφού έχετε εξετάσει τα μάτια σας, ο οφθαλμίατρός σας θα προτείνει μια συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο φακών επαφής για εσάς με βάση τα χαρακτηριστικά των ματιών σας και τη φύση των προβλημάτων όρασης σας. Όχι μόνο υπάρχει διαφορά μεταξύ των ημερήσιων, των δεκαπενθήμερων και των μηνιαίων φακών επαφής, αλλά και διαφορετικές μάρκες πιθανότατα να διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο, επομένως είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις προτάσεις του οφθαλμίατρού σας. Μην ξεχνάτε επίσης ότι χρειάζεστε μια εξέταση στα μάτια και μια συνταγή πριν παραγγείλετε έγχρωμους φακούς επαφής, ακόμα και αυτούς χωρίς διόρθωση όρασης. Επίσης, η συνταγή σας για τα γυαλιά δεν είναι η ίδια με τη συνταγή για τους φακούς, αλλά θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό αργότερα. Τώρα, ας ελέγξουμε όλους αυτούς τους αριθμούς και τις συντομογραφίες στη συνταγή σας.

Επισκόπηση των παραμέτρων

Η συνταγή σας έχει τρία βασικά στοιχεία: τις παραμέτρους σας, τη συνιστώμενη μάρκα ή τους φακούς και τις ειδικές οδηγίες. Για να σας βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε μια γρήγορη επισκόπηση όλων των παραμέτρων και των κοινών συντομογραφιών τους.

Abbreviation Explanation
OD / R Παράμετροι του δεξιού ματιού (Oculus Dexter)
OS / L Παράμετροι του αριστερού ματιού (Oculus Sinister)
OU Υποδεικνύει πότε οι παράμετροι είναι ίδιες και για τα δύο μάτια (Oculus Uterque)
SP(H), PWR or D Υποδεικνύει την τιμή της μυωπίας ή της υπερμετρωπίας (+ ή -)
CYL or CP Υποδηλώνει αστιγματισμό και δείχνει την κατακόρυφη καμπύλη του βολβού
X, AX, AXE Υποδεικνύει το βαθμό και την κατεύθυνση του κυλίνδρου
ADD Υποδεικνύει την πρόσθετη ισχύ για τους πολυεστιακούς φακούς
BC Υποδηλώνει το βαθμό καμπυλότητας και τον τρόπο με τον οποίο ο φακός θα προσαρμοστεί στο βολβό του ματιού
DIA Η διάμετρος περιγράφει το πλάτος του φακού
PL Υποδεικνύει έγχρωμους φακούς χωρίς ισχύ
EXP Δείχνει πότε θα λήξουν οι φακοί

Αυτός ο πίνακας θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή των σωστών παραμέτρων σύμφωνα με τις συμβουλές του οφθαλμίατρού σας. Παρόλο που παρέχει πολλές απαντήσεις, μπορεί να έχετε ακόμα ερωτήσεις. Παρακάτω, εξετάσαμε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών μας.

Δεξί ή Αριστερό μάτι;

Ο οφθαλμίατρός σας μπορεί να δηλώσει με τα σύμβολα "L" και "R" ή με τους λατινικούς όρους "Oculus Dexter" (δεξιά) και "Oculus Sinister" (αριστερά). Αν χρειάζεστε διαφορετικούς βαθμούς για κάθε μάτι, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στην επιλογή "επιλέξτε παραμέτρους για το άλλο μάτι" κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας σας στον ιστότοπό μας. Κατά τη δημιουργία της παραγγελίας σας, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φακών για το αριστερό και το δεξί μάτι. Αν έχετε τους ίδιους βαθμούς και για τα δύο μάτια, δεν χρειάζεται να επιλέξετε βαθμούς για το δεύτερο μάτι! Απλά συμπληρώστε τις παραμέτρους σας μία φορά και επιλέξτε τον αριθμό των κουτιών που χρειάζεστε.

 επιλέξτε παραμέτρους για το άλλο μάτι στην Alensa

Συν ή Μείον?

Έχετε μυωπία, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δειτε καλά από απόσταση; Τότε θα πρέπει να επιλέξετε μείον. Δυσκολεύεστε να δείτε από κοντά τα αντικείμενα; Αυτή η κατάσταση ονομάζεται υπερμετρωπία και σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε συν. Αυτή η τιμή μπορεί να αναγράφεται στη συνταγή σας είτε ως τιμή διοπτρίας "D" είτε ως "PWR" (ισχύς) ή "SPH" (σφαίρα) . Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε το πρόσημό σας, καθώς μια μικρή απροσεξία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διαφορά στην όραση. Αν έχετε παραγγείλει κατά λάθος λάθος πρόσημο, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε τα σφραγισμένα κουτιά που βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση πίσω σε εμας σύμφωνα με τη σελίδα μας Πολιτική Επιστροφών & Ανταλλαγών.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συνταγή γυαλιών μου για φακούς επαφής;

ΟΧΙ. Οι παράμετροι για τα γυαλιά και τους φακούς επαφής μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, λόγω της απόστασης των γυαλιών και των φακών από τα μάτια σας. Τα γυαλιά στέκονται μερικά εκατοστά μπροστά από τα μάτια σας, ενώ οι φακοί επαφής τοποθετούνται ακριβώς πάνω στα μάτια. Η συνταγή γυαλιών σας δεν περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη καμπύλη των φακών επαφής και τη διάμετρο που είναι κατάλληλη για εσάς.

Πώς μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο κύλινδρο και άξονα για τους αστιγματικούς φακούς;

Ο κύλινδρος και ο άξονας είναι δύο μετρήσεις στους αστιγματικούς φακούς που είναι απαραίτητοι για τη διόρθωση του αστιγματισμού. Ο κύλινδρος είναι μια επιπλέον παράμετρος που υποδηλώνει τη σοβαρότητα του αστιγματισμού και έχει τιμή μείον εκφραζόμενη σε τιμές που απέχουν 0.25 μεταξύ τους. Ο άξονας εκφράζεται σε μοίρες μεταξύ 0 ° και 180 °. Σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με αυτές τις δύο παραμέτρους.

Τι σημαίνει το ADD power;

Εάν πάσχετε από πρεσβυωπία και χρειάζεστε πολυεστιακούς φακούς επαφής, η συνταγή σας μπορεί να περιλαμβάνει «ADD» ή «additional power» για να σας βοηθήσει με την κοντινή όραση. Οι δυνατότητες ADD κυμαίνονται από +0,50 έως +3,00. Ορισμένες μάρκες φακών προσφέρουν ισχύ ADD σε χαμηλές, μεσαίες ή υψηλές τιμές (low, medium or high values).Οι φακοί επαφής από την CooperVision έχουν μια επιπλέον διάκριση ανάμεσα στο κυρίαρχο και το μη κυρίαρχο μάτι («Ν» και «D», οπότε αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ισχύ ADD σας για κάθε μάτι, συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας

Είναι σημαντικές η καμπύλη και η διάμετρος κατά την επιλογή των φακών επαφής?

Η καμπύλη αναφέρεται στον βαθμό καμπυλότητας του φακού επαφής ή πώς ταιριάζει στο μάτι σας. Ένα χαμηλότερο BC, όπως το 8.40, σημαίνει ότι ο φακός είναι πιο καμπύλος και θα ταιριάζει άνετα στο μάτι. Τα υψηλότερα BCs, όπως το 8,70, υποδεικνύουν έναν πιο επίπεδη φακό. Η διάμετρος αναφέρεται στο πλάτος του φακού και εκφράζεται σε χιλιοστά, συνήθως μεταξύ 13 και 15 mm. Μία μικρή διαφορά (0,1 ή 0,2 mm) πιθανότατα δε θα έχει κανένα αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην άνεση ή στην ποιότητα της όρασης. Αλλά η χρήση φακών με ένα σημαντικά διαφορετικό BC ή DIA από ό,τι σας συνταγογραφήθηκε μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε δυσφορία και παραμορφωμένη όραση, γι 'αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη συνταγή του οφθαλμίατρού σας.

Έχω χάσειτο χαρτί με τη συνταγή μου. Πού μπορώ να βρω αυτές τις πληροφορίες;

Στην Alensa, μπορείτε να αγοράστε φακούς επαφής χωρίς ιατρική συνταγή. Αν δεν έχει περάσει λιγότερο από ένα χρόνο από την τελευταία εξέταση στα μάτια σας και δεν έχετε παρατηρήσει καμία αλλαγή στην ποιότητα της όρασής σας, μπορείτε πάντα να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες συνταγής στο κουτί των φακών σας. Τις έχουμε αποκωδικοποιήσει για σας εδώ:


 Μάθετε πώς μπορείτε να ερμηνεύσετε τις παραμέτρους στο κουτί φακών επαφής σας

Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να ανανεώσετε τη συνταγή σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ακόμα κι αν δεν έχετε παρατηρήσει οποιεσδήποτε αλλαγές στην όρασή σας, είναι σημαντικό να εξεταστείτε από τον οφθαλμίατρό σας. Είναι ευθύνη του αγοραστή να διατηρεί μια ενημερωμένη συνταγή πριν αγοράσει φακούς online.

Μπορώ να παραγγείλω δοκιμαστικούς φακούς?

Λάβετε υπόψη ότι δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να προσφέρουμε δοκιμαστικούς φακούς. Μόνο ο οφθαλμίατρός σας γνωρίζει τα μάτια σας και μπορεί να συνταγογραφήσει φακούς σε δοκιμαστική βάση. Αν και δε θεωρούνται δοκιμαστικοί φακοί, προσφέρουμε Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων στους φακούς TopVue. Εάν για οποιονδήποτε λόγο τους βρείτε ακατάλληλους, μπορείτε να τους επιστρέψετε.

Σχόλια (18)

Απάντηση στο # - Ακύρωση
#305
Βασιλικη

Ποιο είναι το δεξί κ ποιο το αριστερο μάτι στην συνταγή του γιατρού ?

#307
info@alensa.gr

Αγαπητέ πελάτη. Η συνταγή που πραγματοποιείται από τον οπτικό- οφθαλμίατρο, ξεκινάει πάντα αναγράφοντας τους βαθμούς σας για το δεξί μάτι του ασθενούς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας προωθήσετε μια φωτογραφία της συνταγής σας στο email μας info@alensa.gr. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

#306
info@alensa.gr

Καλησπέρα σας,

Δεξί μάτι (Δ.Ο) και Αριστερό μάτι (Α.Ο): Η συνταγή σας περιέχει είτε τις λέξεις „δεξί“ και „αριστερό“ είτε τους όρους „Δ.Ο“ και „Α.Ο“, οι οποίοι σημαίνουν „δεξιός οφθαλμός“ και „αριστερός οφθαλμός“. Δείχνουν τη διαφορά στις παραμέτρους του δεξιού και του αριστερού ματιού σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

#296
Fatos

Καλησπερα σας Μπορώ να σας στείλω την συνταγή του γιατρου ώστε να μου πειτε τι βαθμους φακών να παρω;

#297
info@alensa.gr

Αγαπητέ πελάτη, παρακαλούμε στείλτε μας την συνταγή των γυαλιών σας στο info@alensa.gr ώστε να προωθηθεί στον ειδικό οπτομέτρη μας για μετατροπή σε φακούς επαφής.

#294
info@alensa.gr

Καλημέρα σας, Παρακαλώ προωθήστε μας τη συνταγή σας και την εταιρεία για την οποία ενδιαφέρεστε στον info@alensa.gr για να σας εξυπηρετήσουν οι ειδικοί. Είμαστε στη διάθεσή σας!

#293
ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Παράβλεψη οι φακοί έχουν νούμερο 4CD KAI 4CN

#295
info@alensa.gr

Καλημέρα σας, Προωθήστε μας μια φωτογραφία της συσκευασίας στο info@alensa.gr, για να σας εξυπηρετήσουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας!

#292
ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Στους φακού που φοράω τοADD είναι Low σε αυτούς τους φακούς ποιο να επιλέξω.

#278
efi

Καλησπέρα μπορω να σας στείλω την συνταγη μου για να με συμβουλεψετε? Πρωτη φορα παραγγελνω online

#279
info@alensa.gr

Καλημέρα σας, Παρακαλούμε στείλτε μας τη συνταγή σας στο info@alensa.gr για να σας εξυπηρετήσουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας!

#276
Ρενα

Μπορώ να σας στείλω την συνταγή του γιατρου ώστε να μου πειτε τι βαθμους φακών να παρω?

#277
info@alensa.gr

Καλησπέρα σας. Μπορείτε να μας στείλετε ένα email με τη συνταγή σας στο info@alensa.gr. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

#268
Δάφνη Παπαδοπούλου

Καλησπέρα σας! Αν και χρησιμοποιώ πολλά χρόνια φακούς επαφής, δεν έχω κάνει ποτέ αγορά μέσω ιντερνετ. Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω, αν υπάρχει δυνατότητα να σας στείλω με κάποιο μέιλ τη συνταγή του γιατρού ούτως ώστε να μου πείτε εσείς τους κατάλληλους βαθμούς που πρέπει να επιλέξω, για να μην υπάρχει κάποιο λάθος! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας, Παπαδοπούλου Δάφνη

#269
info@alensa.gr

Καλημέρα σας, Βεβαίως! Στείλτε μας παρακαλώ τη συνταγή σας στο info@alensa.gr Είμαστε στη διάθεσή σας!

#250
ΔΙΟΓΕΝΗΣ

Τι νουμερα φακων να διαλεγω για να ειναι πιο σωστο? Η συνταγη απ τον οφθαλμιατρο ειναι η εξης: ΔΕΞΙ ΜΑΤΙ: SPH -3.5 , CYL-0.5 AXE 140o ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΤΙ: SPH-3.25 , CYL -0.25 , AXE 40o

#252
info@alensa.gr

Παρακαλούμε στείλτε μας τη συνταγή του γιατρού σας στο info@alensa.gr

#251
info@alensa.gr

Παρακαλούμε στείλτε μας τη συνταγή του γιατρού σας στο info@alensa.gr

VISA Master Card DISCOVER PayPal DHL ELTA BOX NOW
Top