Φροντίδα φακών επαφής

Το διάλυμα φακών επαφής είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της φθοράς των φακών επαφής. Βοηθά τους φακούς να παραμένουν υγροί και άνετοι και απομακρύνει τα βακτήρια, τους μικροοργανισμούς και τα ιζήματα.

Τι πρέπει να αποφύγετε και πώς να χρησιμοποιείτε το διάλυμα

  • Μην αγγίζετε την ανοικτή άκρη του δοχείου σε οποιαδήποτε επιφάνεια (αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση).
  • Για τον ίδιο λόγο, κλείνετε πάντα καλά τη φιάλη.
  • Χρησιμοποιείστε το διάλυμα εντός της προκαθορισμένης χρονικής περιόδου μετά το άνοιγμα.
  • Ξεπλύνετε τη θήκη με διάλυμα απολύμανσης και αφήστε το να στεγνώσει. Μην χρησιμοποιείτε ξανά το διάλυμα φακών επαφής!
  • Μην μεταφέρετε διαλύματα φακών επαφής σε μικρότερα δοχεία ταξιδιού (λόγω του κινδύνου μόλυνσης).
  • Μην χρησιμοποιήσετε κανένα διάλυμα φακών επαφής που έχει ξεπεράσει την προκαθορισμένη ημερομηνία ή να απορρίψετε την ημερομηνία, ούτε αν έχει εκτεθεί σε ακραίες θερμοκρασίες λόγω του ότι η απολυμαντική του ικανότητα μειώνεται.

Κύριοι τύποι διαλυμάτων φακών επαφής

1) Τα συστήματα φροντίδας φακών με βάση το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Τα διαλύματα αυτά περιέχουν συνήθως 3 τις εκατό υπεροξειδίου του υδρογόνου. Η δράση τους ενεργοποιείται είτε από ένα δισκίο ή με ένα δίσκο στον πυθμένα της θήκης του φακού. Ο καθαρισμός που βασίζεται στο υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αναμφισβήτητα ο πιο αποτελεσματικός και υγιεινός τρόπος καθαρισμού φακών επαφής. Είναι ακόμα αποτελεσματικός ενάντια στις αμοιβάδες.

2) Τα συστήματα φροντίδας φακών επαφής Χημικά

Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει όλα τα μη-υπεροξειδία διαλύματα που διατίθενται στην αγορά (βλέπε παράγραφο διαλύματα φακών επαφής). Μερικά έχουν μια ένδειξη "NO RUB". Θα θέλαμε να εκφράσουμε μια διαφωνία σε σχέση με την απολύμανση των φακών επαφής χωρίς τρίψιμο. Σε μια προσπάθεια να καταστεί η φροντίδα φακών επαφής όσο το δυνατόν πιο ελκυστική, πολλοί κατασκευαστές άρχισαν να συστήνουν αυτή τη μέθοδο καθαρισμού. Ωστόσο, σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο, τον καθαρισμό και την αφαίρεση των λιπωμάτων, τα αποτελέσματα της απολύμανσης είναι χειρότερα χωρίς τρίψιμο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να αφαιρέσετε το φακό, βάλτε μερικές σταγόνες διαλύματος πάνω του και στη συνέχεια τρίψτε το ανάμεσα στα δάχτυλά σας (αντίχειρα και το δείκτη) ή να το βάλετε στην παλάμη σας και τρίψτε το με την άκρη του δακτύλου σας από τη μία πλευρά στην άλλη ή χρησιμοποιώντας κυκλική κίνηση.

Σχόλια (3)

Έχετε ερωτήσεις;
Χριστόφορος

Έχω πολύ σφιχτό δέρμα και δεν ανοίγει καλά το μάτι μου για να περάσει ο φακός τι να κάνω;

Απάντηση info@alensa.gr

Αγαπητέ πελάτη. Παρακαλούμε θερμά, όπως επισκεφθείτε τον οφθαλμιατρό σας, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Είμαστε στη διάθεσή σας.

info@alensa.gr

Καλησπέρα σας. Λυπούμαστε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Εάν το πρόβλημα εξακολουθήσει και τις επόμενες ημέρες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον οφθαλμίατρο ή τον οπτικό, που γνωρίζει το ιστορικό σας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

ΓΙΟΥΛΗ

Καλημέρα σας .Έχω ξεκινήσει και φοράω πολυστιακους φακούς.ενω τα μάτια μου τους δέχτηκαν αμέσως κατά την διάρκεια της μέρας θαμπώνουν και δεν βλέπω κοντά καθαρά.Τι πρέπει να κάνω.... τι πρέπει να βάζω για να μην έχω πρόβλημα.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων