Συχνές ερωτήσεις για τις παραγγελίες σας

Η σελίδα που ακολουθεί έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει με μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την παραγγελία σας στην Alensa. Εάν δεν έχετε βρει την απάντηση στο ερώτημά σας, συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες.

Ο λογαριασμός μου στην Alensa

 1. Δε μπορώ να συνδεθώ ή έχω ξεχάσει τον κωδικό μου.
 2. Πού μπορώ να βρω την πίστωσή μου;

Κάνοντας μια παραγγελία στην Alensa

 1. Δε μπορώ να βρω τις παραμέτρους που αναφέρονται στη συνταγή μου.
 2. Τι είναι το e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας;
 3. Υπάρχουν έξοδα αποστολής - γιατί;
 4. Ο ταχυδρομικός μου κώδικας δε γίνεται δεκτός.
 5. Η τιμή των φακών μου έχει αλλάξει.
 6. Τι σημαίνει το μήνυμα "Σε απόθεμα - αναμονή για πληρωμή";
 7. Η παραγγελία μου (ή κάποιο από τα προϊόντα) δεν είναι σε απόθεμα.
 8. Η έκπτωση δεν καταχωρήθηκε.
 9. Μπορώ να πάραλάβω ή να επιστρέψω την παραγγελία μου στη διεύθυνση στην Αθήνα;
 10. Δεν έλαβα το δώρο μου.
 11. Έκανα κατά λάθος πολλές παραγγελίες - θα χρεωθώ;
 12. Δεν έχω λάβει καμία επιβεβαίωση της παραγγελίας μου.
 13. Μπορείτε να μου προτείνετε ένα υγρό φακών επαφής;

Αποστολή και παράδοση παραγγελίας

 1. Η παραγγελία μου δεν έχει φτάσει.
 2. Δεν έλαβα ειδοποίηση από την μεταφορική εταιρεία.
 3. Ο αριθμός παρακολούθησης δείχνει ότι το δέμα μου βρίσκεται σε άλλη χώρα.
 4. Έγινε προσπάθεια παράδοσης όταν δεν ήμουν στο σπίτι.
 5. Η συσκευασία έφτασε κατεστραμμένη.
 6. Στον αριθμό παρακολούθησης υπάρχει λάθος
 7. Ήμουν στο σπίτι τη στιγμή της «παράδοσης».
 8. Παραγγέλνοντας επέλεξα παράδοση την επόμενη ημέρα και δεν παρέλαβα.
 9. Η διεύθυνσή μου είναι λάθος, και το πακέτο έχει ήδη αποσταλεί. Τι θα γίνει τώρα?

Επιστροφές ή ανταλλαγές

 1. Παρέλαβα λάθος προϊόντα.
 2. Θέλω να ανταλλάξω με μια διαφορετική μάρκα προϊόντος. Θα με χρεώσετε αντιστοίχως;
 3. Επέστρεψα κάποια προϊόντα - τώρα τι θα γίνει;
 4. Περιμένω ακόμα την αποζημίωσή μου.

Ο λογαριασμός μου στην Alensa

Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τους λογαριασμούς πελατών μας στην Alensa.gr.

1. Δε μπορώ να συνδεθώ ή έχω ξεχάσει τον κωδικό μου.

Επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών για βοήθεια. Μπορούμε να επαναφέρουμε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να σας καθοδηγήσουμε για το πως θα το κανουμε.

2. Πού μπορώ να βρω την πίστωση μου;

Το διαθέσιμο πιστωτικό υπόλοιπο εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπού μας όταν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Alensa.gr. Αυτό το ποσό θα εφαρμοστεί αυτόματα στην επόμενη παραγγελία σας που ανταποκρίνεται στο ελάχιστο ποσό που απαιτείται.

Πίσω στην αρχική

Κάνοντας μια παραγγελία στην Alensa

Αυτή η ενότητα του οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων σχετίζεται με τις πιο συχνές ερωτήσεις που ενδέχεται να έχετε αναφορικά με την παραγγελία σας στο Alensa.gr.

3. Δε μπορώ να βρω τις παραμέτρους που αναφέρονται στη συνταγή μου.

Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας αν δεν μπορείτε να βρείτε κατάλληλες παραμέτρους που να ταιριάζουν στη συνταγή σας. Είναι μερικές φορές δυνατόν να επιλέξετε ένα ελαφρώς διαφορετικό BC ή διάμετρο από αυτό που σας έχει συνταγογραφηθεί, αλλά μόνο με την καθοδήγηση του οφθαλμίατρού σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την πλοήγηση στον ιστότοπό μας με το να επιλέξετε τις παραμέτρους σας, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας που μπορεί να σας καθοδηγήσει.

4. Τι είναι το e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας;

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα αποστέλλεται αυτόματα, όταν μια παραγγελία έχει πραγματοποιηθεί στην Alensa. Επιβεβαιώνει την κράτησή σας για τα προϊόντα, και δε σημαίνει ότι η πληρωμή έχει πραγματοποιηθεί.

5. Υπάρχουν έξοδα αποστολής - γιατί;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε δύο προσιτές και αποδοτικές επιλογές παράδοσης. Η αποστολή με ΕΛΤΑ courier είναι πάντα δωρεάν για παραγγελίες άνω των 39€. Η χρέωση για αποστολή με ΕΛΤΑ courier είναι 2,49€ και με DHL είναι 10€. Αν χρεώνεστε για την αποστολή, επαληθεύστε τη μέθοδο παράδοσης που έχετε επιλέξει και το κόστος ή την παραγγελία σας πριν εμφανιστούν τα έξοδα αποστολής. Προσφέρουμε περιστασιακά δωρεάν παράδοση μέσω email. Κατά τη διάρκεια αυτών των προωθήσεων, το όριο δωρεάν αποστολής μειώνεται. Ελέγξτε τους όρους και την εγκυρότητα των διαφημιστικών email που λαμβάνετε δωρεάν.

6. Ο ταχυδρομικός μου κώδικας δε γίνεται δεκτός.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει το σωστό ταχυδρομικό κώδικα. Οι διεθνείς ταχυδρομικοί κώδικες δεν θα γίνονται αποδεκτοί. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών αν αντιμετωπίζετε κάποιο λάθος ή θέλετε να παραλάβετε την παραγγελία σας στο εξωτερικό.

7. Η τιμή των φακών μου έχει αλλάξει.

Περιστασιακά, δισμορφώνουμε τις τιμές μας ανάλογα με τις διακυμάνσεις στην ελληνική αγορά, τις τιμές των ανταγωνιστών, τις απαιτήσεις που έχουν καθοριστεί από τους κατασκευαστές και άλλους οικονομικούς παράγοντες. Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία, αλλά αυτή είναι μια φυσιολογική απόκριση στις οικονομικές αλλαγές. Θα συνεργαζόμαστε μαζί σας εάν βρείτε χαμηλότερη τιμή σε άλλες αγορές της Ελλάδας.

8. Τι σημαίνει το μήνυμα "Σε απόθεμα - αναμονή για πληρωμή";

Εάν λάβετε αυτό το μήνυμα μέσω email, ελέγξτε το PayPal ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό για να βεβαιωθείτε ότι η πληρωμή σας ήταν επιτυχής. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις κατά την επαλήθευση των στοιχείων πληρωμής. Αν έχετε επιβεβαιώσει από την τράπεζά σας ή από τον λογαριασμό PayPal ότι η πληρωμή σας ήταν επιτυχής, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτησης πελατών και στείλτε μας τον κωδικό επαλήθευσης πληρωμής μέσω email.

9. Η παραγγελία μου (ή κάποιο από τα προϊόντα) δεν είναι σε απόθεμα.

Εάν η παραγγελία σας δεν είναι σε απόθεμα, θα ενημερωθείτε στη σελίδα του προϊόντος αφού επιλέξετε τις παραμέτρους σας. Οι παραγγελίες θα αποστέλλονται μόνο όταν είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα.

10. Η έκπτωση δεν καταχωρήθηκε.

Βεβαιωθείτε ότι η έκπτωση που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ισχύει για τα προϊόντα που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα, οι κωδικοί TopVue ισχύουν μόνο για τα προϊόντα TopVue. Αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό από ένα email, η έκπτωση μπορεί να εφαρμοστεί στο λογαριασμό σας αυτόματα πατώντας το σύνδεσμο μες στο email. Επίσης, μπορείτε να εισάγετε τον κωδικό μη αυτόματα στο πλαίσιο κωδικού κουπονιού στη σελίδα του καλαθιού πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής. Βεβαιωθείτε επίσης ότι ο κωδικός που επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε δεν έχει λήξει. Οι κωδικοί έκπτωσης δεν θα τηρηθούν μετά την ημερομηνία λήξης τους. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών μας αν χρειάζεστε βοήθεια ή διευκρινίσεις σχετικά με έναν κωδικό έκπτωσης.

11. Μπορώ να πάραλάβω ή να επιστρέψω την παραγγελία μου στη διεύθυνση στην Αθήνα;

Όχι. Η διεύθυνση της Αθήνας είναι μόνο για επιστροφές. Δεν έχουμε αποθέματα ή προσωπικό στη διεύθυνση αυτή, επομένως δεν είναι δυνατόν να παραλάβετε τις παραγγελίες σας από αυτήν την τοποθεσία. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη διεύθυνση στη#.

12. Δεν έλαβα το δώρο μου.

Τα δώρα είναι διαθέσιμα με παραγγελίες άνω των 60€ και πρέπει να επιλεγούν τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς. Εάν έχετε φτάσει αυτό το ελάχιστο ποσό και δεν έχετε επιλέξει ή δε λάβετε δώρο, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας. Θα χαρούμε να συμπεριλάβουμε ένα δώρο με την επόμενη αγορά σας ή να σας προσφέρουμε πίστωση στο ποσό ενός από τα δώρα μας για μελλοντική χρήση. Αυτά τα δώρα δεν μπορούν να ανταλλαγούν ή να εξωφληθούν σε μετρητά.

13. Έκανα κατά λάθος πολλές παραγγελίες - θα χρεωθώ;

Θα χρεωθείτε μόνο για παραγγελίες για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή. Μπορεί να λάβετε επιβεβαίωση παραγγελίας, αλλά αυτό δεν αποτελεί επιβεβαίωση πληρωμής. Αν δεν καταχωρίσετε τα στοιχεία πληρωμής σας σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας της παραγγελίας, δε θα χρεωθείτε. Παρακαλούμε ειδοποιήστε το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών εάν έχετε κάνει πολλές παραγγελίες (πληρωμένες ή μη) για να ακυρώσουμε τυχόν άσκοπες παραγγελίες και να ελευθερώσουμε το απόθεμά μας για άλλους πελάτες.

14. Δεν έχω λάβει καμία επιβεβαίωση της παραγγελίας μου.

Παρακαλώ ελέγξτε το φάκελο με τα spam στο email σας, αν δεν έχετε λάβει την επιβεβαίωση της παραγγελίας ή της αποστολής σας. Αν δεν έχετε λάβει ηλεκτρονική επιβεβαίωση σχετικά με την παραγγελία σας εντός 24 ωρών, επικοινωνήστε με το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για βοήθεια.

15. Μπορείτε να μου προτείνετε ένα υγρό φακών επαφής;

Όλα οι υγρ που προσφέρουμε είναι κατάλληλα για χρήση με όλους τους τύπους και τις μάρκες των μαλακών φακών επαφής. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για ειδικές συμβουλές και συστάσεις με βάση τις προσωπικές ανάγκες σας. Λάβετε υπόψη ότι τα υγρά φακών επαφής με υπεροξείδιο του υδρογόνου απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα και συντήρηση. Αν και είναι ασφαλές για χρήση με όλους τους τύπους μαλακών φακών επαφής, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας πριν από τη χρήση τους.

Πίσω στην αρχή

Αποστολή και παράδοση παραγγελίας

Αυτή η ενότητα του οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων σχετίζεται με τις πιο συχνές ερωτήσεις που ενδέχεται να έχετε αναφορικά με την αποστολή και παράδοση της παραγγελία σας στο Alensa.gr.

16. Η παραγγελία μου δεν έχει φτάσει.

Οι παραγγελίες επεξεργάζονται από εμάς από Δευτέρα έως Παρασκευή, και οι συνεργάτες μας που εργάζονται για την παράδοση εργάζονται μόνο τις εργάσιμες ημέρες. Ελέγξτε πότε κάνατε την παραγγελία σας, πότε λάβατε την ειδοποίηση αποστολής και τον # που προβλέπεται από το συνεργάτη μας που έχει αναλάβει την παράδοση πριν επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών. Παρακαλούμε, βεβαιωθείτε ότι δε μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο ή ημέρα αργίας. Εάν ο προβλεπόμενος αριθμός ημερών για την παράδοση έχει περάσει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών μας, όπου οι αντιπρόωσποί μας θα σας βοηθήσουν στην παρακολούθηση του δέματός σας.

17. Δεν έλαβα ειδοποίηση από τη μεταφορική εταιρεία.

Μετά την καταχώρηση και αποστολή της παραγγελίας σας από εμάς, εμείς θα σας στείλουμε με e-mail τον αριθμό παρακολούθησης αποστολής της παραγγελίας σας. Μπορείτε με αυτόν τον αριθμό να παρακολουθείτε με ακρίβεια το δέμα σας στο site της εταιρείας ταχυμεταφορών.

18. Ο αριθμός παρακολούθησης δείχνει ότι το δέμα μου βρίσκεται σε άλλη χώρα.

Τα κέντρα εφοδιασμού μας βρίσκονται στην Τσεχική Δημοκρατία. Επομένως, όλα τα δέματα αποστέλλονται από την αποθήκη μας στην Κεντρική Ευρώπη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την εγχώρια βάση μας και άλλα θέματα υλικοτεχνικής υποστήριξης σχετικά με μας Σψετικά με εμάς page.

19. Έγινε προσπάθεια παράδοσης όταν δεν ήμουν στο σπίτι.

Εάν κανείς δε βρίσκεται στη διεύθυνση αποστολής τη στιγμή της παράδοσης, ο courier συνήθως κάνει μια δεύτερη προσπάθεια την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Μπορείτε να κανονίσετε εκ νέου παράδοση επικοινωνώντας απευθείας με την εταιρεία ταχυμεταφορών και αναφέροντας τον αριθμό παρακολούθησης ή επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών μας.

20. Η συσκευασία έφτασε κατεστραμμένη.

ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ τα πακέτα που έχουν υποστεί ζημιά από τον ταχυμεταφορέα. Αρνηυείτε το δέμα που έχει υποστεί βλάβη, η εταιρεία διανομής πρέπει να καταγράφει και να αναλάβει την ευθύνη για τη ζημία. Όταν ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία, είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε γρήγορα ή να αναλάβουμε την επιστροφή των προϊόντων σας.

21. Στον αριθμό παρακολούθησης υπάρχει λάθος - Ήμουν στο σπίτι τη στιγμή της «παράδοσης».

Ελέγξτε τα στοιχεία της διεύθυνσης που δώσατε κατά την παραγγελία σας για να εξασφαλίσετε ότι είναι σωστά. Επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών ή την εταιρεία παράδοσης που θα κανονίσει την επαναποστολή.

22. Παραγγέλνοντας επέλεξα παράδοση την επόμενη ημέρα και δεν παρέλαβα.

Οι γρηγορότερες και αποδοτικότερες επιλογές μας για παράδοση αφορούν τη μεταφορική DHL. Οι υπηρεσίες που παρέχονται εξασφαλίζουν την παράδοση μέσα σε 1-2 εργάσιμες ημέρες. Η άφιξη της παραγγελίας σας εξαρτάται και από την ώρα που κανετε την παραγγελία. Παρόλο που είναι δυνατό η παραγγελία να φτάσει μέσα σε 24 ώρες, δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένο. Παρακαλώ διαβάστε περισσότερα για #.

23. Η διεύθυνσή μου είναι λάθος, και το πακέτο έχει ήδη αποσταλεί. Τι θα γίνει τώρα?

Επικοινωνήστε με το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών μας μόλις αναγνωρίσετε κάποιο λάθος. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μεταδώσουμε αυτές τις πληροφορίες στους συνεργάτες μας, ενώ το δέμα είναι υπό μεταφορά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιο αποτελεσματικό για εσάς να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία παράδοσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας παρέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών.

Πίσω στην αρχή

Επιστροφές ή ανταλλαγές

Η ενότητα καλύπτει τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν οι πελάτες μας όσον αφορά την επιστροφή ή την ανταλλαγή ενός προϊόντος.

24. Παρέλαβα λάθος προϊόντα.

Στη σπάνια περίπτωση που έχετε παραλάβει προϊόντα που δεν έχετε παραγγείλει, παρακαλώ στείλτε μας μια φωτογραφία των αντικειμένων που παραλάβατε. (Για παράδειγμα: αν παραγγείλατε ένα κουτί των 6 φακών και λάβατε ένα κουτί των 3 φακών, παρακαλούμε στείλτε μας μια φωτογραφία του μπροστινού πλαισίου για λόγους επαλήθευσης). Μόλις επαληθεύσουμε το λάθος απ'ο πλευράς μας, θα ενεργήσουμε γρήγορα για να σας βοηθήσουμε να επιστρέψετε τα εσφαλμένα προιόντα με δικά μας έξοδα και να στείλουμε τα σωστά προϊόντα το συντομότερο δυνατό.

25. Θέλω να ανταλλάξω με μια διαφορετική μάρκα προϊόντος. Θα με χρεώσετε αντιστοίχως;

Όχι. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να ανταλλάξουμε προϊόντα με διαφορετικές τιμές. Αν ανταλλάσσετε ένα προϊόν με διαφορετική τιμή, πρέπει να σας ζητήσουμε να επιστρέψετε πρώτα το αρχικό προϊόν για επιστροφή χρημάτων και να τοποθετήσετε μια νέα παραγγελία για το εναλλακτικό προϊόν που θα θέλατε.

26. Επέστρεψα κάποια προϊόντα - τώρα τι θα γίνει;

Μετά την παραλαβή απο εμάς των προιόντων σε κατάσταση που δεν έχουν υποστεί ζημιά, η επιστροφή ή η ανταλλαγή θα διεκπεραιώνονται έγκαιρα. Ζητάμε να μας επιστρέψετε τα προϊόντα μόνο μη συστημένα. Εάν δε γνωρίζετε πώς να το κάνετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Περιστασιακά λαμβάνουμε τα δέματα που μας έχουν επιστραφεί χωρίς πληροφορίες ταυτοποίησης, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διερεύνηση. Παρακαλείσθε πάντα να συμπεριλάβετε μια σημείωση με τις πληροφορίες και τα στοιχεία σας με τα επιστραφέντα στοιχεία.

27. Περιμένω ακόμα την αποζημίωσή μου.

Λάβετε υπόψη ότι οι επιστροφές δε θα υποβληθούν σε επεξεργασία ενώ τα δέματα είναι υπό μεταφορά. Θα πρέπει να μας επιστραφούν και να παραληφθούν σε άθικτη κατάσταση πριν από την επεξεργασία οποιασδήποτε επιστροφής. Εάν έχετε επιβεβαίωση ότι έχουμε λάβει την επιστροφή σας και εξακολουθείτε να αναμένετε τα χρήματα, ελέγξτε πρώτα το λογαριασμό της τράπεζάς σας ή του PayPal και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε με το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών. Θα χαρούμε να επιβεβαιώσουμε οποιεσδήποτε συναλλαγές με το τμήμα λογιστηρίου μας.

Πίσω στην αρχή