Μάθετε περισσότερα για τα πολωτικά γυαλιά ηλίου

Όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου, ίσως έχετε παρατηρήσει τη δημοτικότητα των πολωτικών γυαλιών ηλίου. Όλο και πιο διάσημοι κατασκευαστές κυκλοφορούν σειρές πολωτικών αποχρώσεων και ορισμένοι, όπως ο Polaroid, ειδικεύονται στα πολωτικά γυαλιά ηλίου. Αλλά τι ακριβώς κάνουν οι πολωτικοί φακοί και ποια είναι τα οφέλη τους; Και πότε πρέπει να φοράτε - ή όχι - πολωτικά γυαλιά ηλίου; Αυτός ο σύντομος οδηγός θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι η πόλωση;

Τα πολωτικά γυαλιά ηλίου διατίθενται σε διάφορα υλικά, χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Γενικά, τα πιο σκούρα χρώματα παρέχουν υψηλότερα επίπεδα πόλωσης. Πρώτα απ 'όλα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου πρέπει να διαθέτει όλη την απαραίτητη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Στη συνέχεια, η πόλωση προσθέτει κάτι περισσότερο: ένα ειδικό φίλτρο που επιτρέπει μόνο τη διέλευση κατακόρυφου φωτός , που σημαίνει ότι εξαλείφει και απορροφά τη διέλευση του οριζόντιου φωτός.

Τι ακριβώς είναι το οριζόντιο φως; Λοιπόν, είναι το φώς που αναπηδά από οριζόντιες επιφάνειες. Το περιβάλλον μας απορροφά συνεχώς ή αντανακλά το φως του ήλιου σε διάφορες κατευθύνσεις. Οποιαδήποτε οριζόντια επιφάνεια μπορεί να αντανακλά φως που μπορεί να εμποδίσει την όρασή σας. Για παράδειγμα, σκεφτείτε πώς το χιόνι αντανακλά το φως στα μάτια σας. Ή για το πώς είναι δύσκολο να δείτε έναν βρεγμένο δρόμο όταν ο ήλιος είναι χαμηλός. Το φως μπορεί επίσης να ανακλάται από το νερό, όπως σε λίμνες ή πισίνες. Υπάρχουν τόνοι στο περιβάλλον μας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια έντονη λάμψη που θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη σε ορισμένες καταστάσεις. Ωστόσο, τα πολωτικά γυαλιά ηλίου έχουν σχεδιαστεί για να το εμποδίσουν να συμβεί.

Χωρίς πόλωση

Χωρίς πόλωση

Με πόλωση

Με πόλωση

Ποια είναι τα οφέλη των πολωτικών γυαλιών ηλίου;

 • Εξαλείφουν την ενοχλητική ή έντονη λάμψη.
 • Παρέχουν καθαρή όραση και καλύτερη αντίθεση σε έντονες συνθήκες φωτισμού.
 • Επιτρέπουν καλύτερη αντίληψη χρώματος σε έντονο φως.
 • Μειώνουν την καταπόνηση των ματιών που προκαλείται από το έντονο φως.
 • Βελτιώνουν την όρασή σας σας ενώ βρίσκεστε στον ήλιο.
 • Εμποδίζουν το πολύ έντονο φώς ενώ, για παράδειγμα, οδηγείτε.
 • Είναι μια εξαιρετική επιλογή για υπαίθριες δραστηριότητες ή σπορ.
 • Λειτουργούν επίσης καλά στη σκιά.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά πολωτικών γυαλιών:

Ενώ τα πολωμένα γυαλιά ηλίου προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω όταν τα φοράτε:

 • Η πόλωση δεν προσφέρει επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Η πόλωση έχει σχεδιαστεί κυρίως για να εξαλείφει το έντονο φως και τις αντανακλάσεις υπό έντονες συνθήκες φωτισμού.
 • Η πόλωση μπορεί να δυσκολέψει την εικόνα σε οθόνες LCD.

Crullé:μια σειρά προϊόντων πολωτικών γυαλιών ηλίου

Είτε ψάχνετε για πολωτικά γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν στην καθημερινή σας εμφάνιση είτε χρειάζεστε κάτι που να ταιριάζει με το στυλ σας, τα Crullé είναι για εσάς! Κάθε ζεύγος Crullé συνδυάζει πόλωση με προστασία UV και άψογο στυλ. Η σειρά διατίθεται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Υπάρχει ένα ζευγάρι από γυαλιά Crullé ιδανικά για κάθε γούστο. Αυτά τα κομψά και ανθεκτικά γυαλιά είναι σε χαμηλή τιμή, οπότε δοκιμάστε ένα ζευγάρι τώρα!